Klik sini

Ahad, 21 Ogos 2011

Udon Goreng Bijan @ Sesame Stir Fried Udon

Best Blogger Tips
Udon antara makanan baru yang saya berjinak-jinak nak cuba makan dan masak ni. Kalau sesapa yang minat makanan Jepun mesti dah biasa makan udon kan. Saya jarang makan makanan Jepun sebab makanan Jepun ni tak banyak rasa, kalau sekali makan boleh agakla dalam makanan ni diorang letak apa..apa...sebab tak banyak perencahnya.

Sebelum ni saya dah buat Udon Sup dan Udon Goreng. Kali ni saja nak buat Udon masak kicap dengan bijan lak.

Perlu ke tidak letak resepi?tak perlula sebab bahan-bahan dia kita boleh letak apa saja yang kita suka. Cara masak sama je kalau nak buat mi goreng atau bihun goreng cuma letak bijan je

2 ulasan:

Sonia (Nasi Lemak Lover) berkata...

Thanks for stopping by my blog and thanks for sharing the info on ketupat palas.
Selamat Hari Raya. Your noodles look delicious.

Noor Hafirdaus berkata...

Thank you