Klik sini

Khamis, 3 September 2015

Baking Class: Congo Bars

Best Blogger Tips

Baking class datang lagi tapi kali ni kita baking Congo Bars pula. Tu ha resepi kat whiteboard boleh ambik pen salin.

Best kan cuti-cuti hujung minggu buat kelas. Sekurang-kurangnya ada gak benda faedah nak dibuat weekend ni takla asyik berdating tengok wayang je (kata kat diri sendiri okeh).

Kelas ni saya hepi gak sebab kali ni mr.soulmate free dan boleh tolong saya untuk ambik2 gambar dan video. Saya ada postkan short video dalam blog ni tapi tah kenapa macam takleh nak play, tak paham mungkin saiz dia besar sangat kot.

As usual la kan sesi ice breaking adalah sesi kenalkan diri. One by one tau kena kenalkan diri. Actually saya pun bukanla nak ingat semua nama tapi at least everybody talk.


Not only students je kenalkan diri tapi cikgu pun kenalkan diri juga la. N saya cerita serba sedikit maklumat or info about congo bars or some people called it as Blondie. Also i do some research jugak la for easy to me and to them nak ask question kan. Thanks to mr.gogo because tu je info yang cepat dan senang dapat pun.

And class pun bermula....tu mr.soulmate pun bz merakam video .

Apabila dah selesai demo, maka sesi pelajar pula buat.

Ini pula hasilnya dari para pelajar. Semua dah tera dah buat sebenarnya, saja mengisi masa lapang mai join class lagi.

 It was so much fun sepanjang class berlangsung. everybody happy and enjoy.

Ok semua dah siap, boleh masuk dalam oven.

Sambil nak tunggu congo bars masak, kami makan yang sample cikgu demo tadi sambil borak2.

Yey...dah siap, memasing tak sabar dah tu. semua wajibla ambik gambar dulu kan sebelum ngap.


Ok sekian sudah class ke-2 membaking congo bars. Terima kasih daun keladi semua, next time kita buat kelas lagi ye.....

Enjoy watching short video kat bawah ni, tu pun kalau boleh play la hehehehe.....