Klik sini

Rabu, 18 Mei 2011

Basil Chickenball with spaghetti

Best Blogger Tips
Hidangan tengahari untuk hari cuti....hah bab nak masak meatball ke chickenball ke memang mr. hubby yang terbaekk la. Ada member tanya buh ubat apa dalam meatball ni rasa dia kalah mana-mana kedai atau yang jual frozen punya. Nak tergelak pun ada, mana ada rahsia...yang penting bahan dan cara buatnya agar dia sentiasa tender dan juicy. 

Dah selalu buat meatball, kali ni nak buat chickenball pulak. Saja nak try jadi ke rasanya macam sebelum ni. Kali ni memang berbeza sikit sebab tak letak telur sebab telur dah habis buat cupcakes, so kali ni letak roti gardenia 2keping dah di grill dalam microwave pastu hancurkan roti campur dengan ayam


Cara buatnya sama macam buat  meatball


Kali ni kuah dan chickenball buat asing-asing, chickenball ni macam biasa bakar dalam oven dulu then baru masak atas kuali. Jangan taktau daun basil ni jumpa lagi kat TESCO semalam. Memang mabeless la makan chickenball dengan daun basil

Selamat menjamu selera, Basil Chickenball with spaghetti

Tiada ulasan: