Klik sini

Isnin, 23 Mei 2011

Bloomin' Onion

Best Blogger Tips Bloom nya bawang ni sebloomin' namanya......sebenarnya saya sendiri pun tak tau nak panggil apa hidangan ni, so gogo punya gogo jumpalah nama dia. Hidangan ni biasanya disediakan kat steakhouse gitu.
Idea nak buat bloomin' onion ni gara-gara tengok cita 'unwrapped' dalam food network, memandangkan saya ni peminat onion ring burger king, so nak try sendiri la kat rumah jadi ke tidak ni....hentam je la labu

Rasa dia yummy, best untuk penggemar onion ring. Cara nak potong bloomin' onion dan resepinya leh klik sini
Boleh ke saya ikut resepi ni? senang je saya pakai tepung cucur ikan bilis tesco+serbuk lada hitam+serbuk cajun+paprika

 Mula-mula potong onion cengghini, sepatutnya pakai bawang kuning yang paling besar barula lebih bloom

 saya sediakan 2 bowl, 1 bowl utk sebiji telur yang dipukul dan 1 bowl lagi untuk tepung cucur ikan bilis tesco dan bahan-bahan seperti dinyatakan di atas
 Onion ni celup dalam telur dulu pastu powderkan ia
 dengan tepung

 Sediakan minyak panas secukupnya, masuk kan onion 

Siap sudah bloomin' onion....tersangatla sedap, yum.....

Tiada ulasan: