Klik sini

Jumaat, 7 Oktober 2011

Salad Oren dan Epal

Best Blogger Tips
Best tak salad ni?makan pula sejuk-sejuk lepas simpan dalam peti ais dulu...wahhhh yum yum....
Orang yang tak suka makan sayur dan buah abaikan entry ni.

Salad ni saya buat untuk makan dengan spaghetti sebab dalam spaghetti tak ada sayur sangat. Saya memang tak puas makan kalau makanan yang tak ada sayur. Sebab tu saya selalu buat salad agar dalam peti ais sentiasa ada salad. Kadang-kadang tu bila balik keja dah letih sangat, tak larat pula nak masak tapi perut berkeroncong, makan salad jela buat dinner.

Dalam salad ni senang je, saya cuma letak buah oren, epal, carrot dan onion dan seasoningnya cuma perahan lemon+garam+gula. Simpan dalam peti ais dalam setengah jam kemudian baru makan. Sebelum nak makan kena gaul bagi rata supaya semua jus buah akan keluar, time ni makan memang nikmat sangat. Cubala kalau tak percaya.

2 ulasan:

Shuhaida Subri berkata...

Cantiknya!
Sesuai ke cakap makanan cantik? hehehe.. Nak try la nnt..

Noor Hafirdaus berkata...

sebab dia colorful kan heheheeh....