Klik sini

Selasa, 23 Oktober 2012

Marble Cheese Brownies

Best Blogger Tips
Sekarang bila kata nak buat marble cheese cake, saya tak tengok resepi dah. Resepi ni dah terpahat dalam kepala otak dah and siap leh buat kelas masakan kat kawan-kawan yang nak menuntut ilmu lagi. So hari ni saya jadi cikgu memasak yang tak bertauliah. Ini kek hasil daripada student saya aka my classmate jugak. Kata diorang lepas ni boleh kawin dah sebab dah boleh buat kek hahaha. Cerita bab kawin ni semua pakat excited je serupa la dalam kelas pun kalau dr cerita pasai kawin semua muka teruja.
Kek kali ni saya jadi supervisor saja dan bagi arahan je nak buat apa next. So mula-mula nak start buat kek jangan risau kalau dapur berkecah sebab kita masih tak tau nak agak sukatan kek. Memangla ikut sukatan dalam resepi tapi sometime bila adunan jadi cair kena tambah sikit tepung ke or kalau adunan terlalu kental kena tambah susu sikit ke. Paling penting kalau mula-mula nak belajar buat jangan risau kalau tak menjadi. Buat lagi dan lagi sampai jadi.



Kalau nak ambik resepi dan rujuk entry sebelum ni boleh klik sini, sini, sini dan sini


Biarkan oven membakarnya dengan suhu 180C


Enjoy...happy baking!

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

You have showed great perseverance behind the blog. It's been enriched since the beginning. I love to share to with my friends. Carry on.