Klik sini

Rabu, 3 Oktober 2012

Avocado Ice Cream

Best Blogger Tips
 Rentetan balik dari Australia, saya bawa balik sikit buah avocado yang beli kat pasar pagi kat Rockingham. Entrinya di sini.
 
 Nak menerai ice cream maker sama kan tapi saya tak puas hati guna ice cream maker ni sebab ice cream jadi kasar. Baik saya guna mixer je lagi lembut macam entry lepas ni Chocolate ice cream, Mango Ice Cream

Bahan
3 biji Avocado
1 kotak kecil susu low fat - kalau nak lebih lemak guna full cream dutch lady
1/4 cup gula halus
sedikit daun pudina
sedikit perahan lemon

Caranya
Masukkan semua bahan dalam blender
simpan dalam peti ais sehingga separa keras 
masukkan bahan-bahan dalam mesin ice cream. Kemudian bekukan dalam peti ais semalaman.

Enjoy

2 ulasan:

adda syuhada berkata...

nampak cam sedap jer..teringin nk membuatnya..tp xtau la bila..kihkih

Noor Hafirdaus berkata...

sedap dan menyihatkan. cara nak buat pun senang je