Klik sini

Sabtu, 5 Oktober 2013

Barefoot Travel Korea Day 6, part 6 @ Night at Seoul

Best Blogger Tips
Macam saya cerita di sini, saya makan sekali lagi kat Eomini Restaurant sebab bimbimbap dia sangat sedap. 

Jalan-jalan jumpa stall orang jual lemonade. Dari jauh nampak kenapa banyak sangat kulit lemon berlonggok macam bukit tu tapi rupanya lemonade ni dia tak letak air kosong langsung ok. Dia jual air perahan lemonade campur dengan air gula dan air soda, itu je. Masam gila tapi okla air soda tu cover rasa masam. Walaupun masam tapi sedap sangat. 

Kami sebenarnya dah penat sangat2 macam nak pengsan je rasa tapi sebab malam ni malam last kat Seoul maka gagahkan kaki lagi nak meninjau kawasan sekitar.

Seperti siang tadi kawasan Myeong-dong sentiasa happening. Memandangkan duit won pun macam tak luak sangat sebab tak shopping sakat sangat pun sebelum ni, saya shopping bag galas, t-shirt, cover handfon, sock, alatan kulinari dan lain2 souvenir la kat sini. 


Sebelum datang korea saya memang teringin sangat nak makan octopus pastu kebetulan nampak stall kecik ni. Dia jual squid dan octopus tapi saya pilih nak makan octopus panggang. 


Memangla tekstur dia macam makan getah sampai lengguh tulang pipi nak kunyah tapi rasa dia manis dan sedap sangat, yum.



Tadi jalan-jalan terserempak dengan pakcik melayu ni dengan kawan2 korea. Mr.soulmate bagi salam n dia jawab salam. Borak2 kejap dengan dia. Masa nak balik hotel, kat sebelah hotel ni beer factory skali dengan bar nampak dia lepak  dengan kawan2 dia.


Tengah2 malam dengar orang mabuk dok gaduh plak sebab bila malam hotel pasang heater lagi kuat dari siang. Kalau nak sejuk sikit bukak tingkap bilikla tapi dengarla bising dari luar.

Ok good night. Esok nak balik KL dah, rasa macam taknak balik lagi boleh tak.
continue....

Tiada ulasan: