Klik sini

Khamis, 7 Februari 2013

Udon Goreng

Best Blogger Tips
Dinner malam ni makan udon jela. Percaya or tak satu mangkuk udon ni saya dan mr.soulmate tak mampu nak habiskan bukan sebab tak sedap ke apa tapi terlalu kekenyangan. Mi udon ni saya makan 5 urat je dah kenyang sangat-sangat, tak tau pasal apa mungkin mi udon ni kembang dalam perut kot. Makan separuh mangkuk dinner dan sambung separuh lagi breakfast esok pagi, boleh pula lagu tu. 

Bahan-bahan dalam udon ni ialah ubi bit, brokoli, mushroom, carot dan daun cilantro (daun ni orang selalu masak dalam tomyam sebab bau wangi dia). Lain-lain bahan macam nak buat mi goreng je iaitu garlic, bawang, kicap, sos lada hitam, garam dan gula.

Saya dah beberapa kali dah masak udon ni boleh klik di sini, sini dan sini.

Selamat mencuba

Tiada ulasan: