Klik sini

Khamis, 26 Februari 2015

Toyama : #14- Chasing The Sun Day 5

Best Blogger Tips
Konnichiwa!!!!

Memandangkan masih ada 3 jam sebelum matahari nak tenggelam, kami ambik kesempatan bersiar2. Tadi dari dalam bas dah nampak ada sungai, castle dan banyak bunga sakura masih merimbun mekar, tak macam kat Nagoya, sakura dah tak berapa nak ada sangat.

Keluar ja dari pintu hotel dah boleh nampak tram lalu lalang depan ni. Ada yang dah lama dan ada yang baru.

Memandangkan ramai yang menunggu tram yang baru, kami pun sama gak naik tram baru kaler hitam ni. Masa naik takyah bayar lagi, nanti nak turun baru bayar kat driver kat depan. Bayaran tram ni sorang 200yen.

Macam biasala kan kami pun taktau nak turun kat mana. So, perhentian yang pertama stop, kami pun ikut gerak hati turun la kat sini ja. Lagipun kami rasa lagi best jalan kaki kot rayau2 daripada naik tram.

Instinct musafir kan, memang betulla ni perhentian nak ke castle belakang tu. Ni castle ke-2 kat Jepun kami singgah selepas Nagoya castle.

Lepas ronda2 kawasan castle jumpa taman lak. Taman ni penuh dengan bunga sakura. Bestnya macam nak lompat2 kagum keindahan kat taman ni. Masa bila mr.soulmate snap gambar kat atas ni tah. Time ni saya dengan dunia sendiri, melayan perasaan dengan keindahan ciptaan tuhan. Selalu nampak taman yang penuh dengan pokok2 sakura kat dalam cita Naruto ja time Sakura chan dok kat bangku nak ngorat Sasuke.

Layan gambar~~
Suka sangat gambar ni sebab ada budak sekolah kayuh gerek dan pokok2 sakura kat belakang.

Seterusnya gambar2 kami berselfie, maapla ye mr.soulmate dirasuk hantu kanak2 time ni.

Layan~~~
Dari Taman castle Toyama, kami jalan kaki balik hotel ja. Tak jauh pun selang 2,3 blok ja dah jumpa hotel. Sepanjang jalan snap sana snap sini maklumla time ni ja pun nak menikmati bandar Toyama, esok awal pagi nak mendaki gunung dan tak singgah dah bandar ni. Sayonara Toyama.....

Okla tak sabar nak tunggu big day esok ni. Kita nak berubah musim lak ni, hari ni di musim bunga dan esok di musim SALJI!!!!

.......................to be continued

2 ulasan:

kay dolce berkata...

Wah besoknya nak ke mana?! Tak sabar nak baca perjalanan esok, mesti banyak gambar cantik jugak kan!

Noor Hafirdaus berkata...

Alamak...esok punya cerita panjang ni lambat sikit nak kuar sb nak kena cari info2 sahih sebagai bukti