Klik sini

Jumaat, 3 Februari 2012

The Teapot Deli

Best Blogger Tips
Hari jumaat berkunjung tiba....best tau hari jumaat ni bukan saja rehat panjang tapi mr.soulmate yang jauh dimata setiap weekdays bercuti dan akan sampai sini setiap hari jumaat. Betapa susahnya nak berjumpa laki bini ni, jumpa bila weekend berkunjung tiba je lepas tu hari sabtu akan berpisah balik. Macam tula kehidupan tapi takpa alah bisa tegar biasa. Cumanya mr.soulmate je keletihan sebab berulang alik setiap minggu, kecian dia. Memandangkan hari ni hari jumaat, kami pun decide nak makan jauh sikit dari opis. Berdating di waktu rehat huhuhu....mr.soulmate tak menunaikan solat jumaat memandangkan dia musafir hari ni. Masa ni jugak la segala cerita suka duka sepanjang minggu nak luah seluahnya kat mr.soulmate. Samala macam mr.soulmate jugak, nak cerita kat telefon tak sama macam kita luah perasaan secara face to face ni. At the bottom of my heart sangat lega bila dapat share segala kedukaan dengan mr.soulmate sekurang-kurangnya dah ringgan sikit beban atas bahu ni.
Ceritanya, cafe ni cozy sangat dan sangat sesuai tempat untuk bersantai apatah lagi tempat nak luahkan perasaan kan hehehehe....
Masa ni saya order menu 'special for today' iaitu nasi tomato dan ayam masak merah. Nak kata sedap sangat takla sangat, mestila nasi tomato dan ayam masak merah air tangan mr.soulmate yang terbaik. Mr.soulmate memang terror masak masakan kampung aihh tetiba teringat plak ayam masak merah dia yang sedap....tap tap...lap sikit air liur tu ish ish....Cafe ni location dia terletak di tingkat 2 di SACC Mall bertentangan dengan PKNS Shah Alam dan Shah Alam Convention Hall. Harga dia okla tak mahal pun. Tapi suasana cafe ni memang best ala-ala english style sikit.

Walaupun tersenyum, mata dah menggambarkan betapa duka dalam hati....thanks mr.soulmate, i love u

Tiada ulasan: