Klik sini

Isnin, 11 April 2011

Chocolate Croissant

Best Blogger Tips


Resepi ni agak terpengaruh dari cerita It's Complicated masa meryl streep berdating dengan arkitek yang renovate rumahnya, Adam....time hujan tu diorang lapar then makan kat kedai Jane. Masa nila diorang buat chocolate croissant sama-sama, nampak mudah je kan tapi memang senang kalau dah ada siap pastry dalam peti ais...tunggu nak canai je kan. 
Hah jangan tak tau, ingat saya sorang je terpengaruh rupanya ada gak org lain yg teruja dengan cita ni siap upload gambar chocolate croissant dan dapur meryl streep dlm cita ni lagi, boleh tahan gak blog Pn. Lake Lure 

Inilah serba sikit tunjuk ajar Jane dalam movie-nya
 
Chocolate croissant yang dah siap tunggu nak bakar je

ada gaya mcm croissant tak?

Pastry yang dicanai ni kemudian potong dengan pisau buat bentuk 3 segi


Sebiji telur untuk disapu atas croissant sebelum dibakar

Croissant ni akan berkilat selepas disapu dengan telur



Inilah rupanya lepas dibakar


Mungkin kalau berminat nak buat chocolate croissant, saya cadangkan tengok la macam mana Nigella Lawson buatkan chocolate croissant....sangat mudah






    



Tiada ulasan: