Klik sini

Ahad, 23 Mac 2014

Udang Salsa

Best Blogger Tips

Ingatkan salsa ni nama tarian je rupanya ada gak nama makanan. Mula-mula saya kenal dengan perkataan salsa ni masa saya menari salsa kat studio 5 tahun lepas. Ha...jangan xtau menari kat studio you all hahahaha. Menari ni lebih kepada workout la tapi no boys allowed dalam studio. Menari sesama girlfriends, best sangat sebab belajar macam2 move dan steps dan badan takla banyak lemak macam sekarang. Badan bukan saja fit tapi jarang nak demam2 ni.  Tapi sejak berhenti menari ni lemak cepat betul berkumpul.

Tapi kali ni salsa dalam masakan udang pula. Udang ni masa sampai rumah tak mati lagi, jenuh pikir macam mana nak bunuh dia. Last solution mr.soulmate tikam kepala dia dengan pisau tajam dan terus mati. Macam nak sembelih ayam pulak kan sekali tikam je. 

Mr. soulmate beli udang ni kat nelayan yang baru balik menangkap. Nelayan ni berniaga dalam sampan lagi kat bawah titi semeling ni. Memang ramaila orang dok menunggu ketibaan nelayan-nelayan kat bawah titi ni sebab bukan saja harga yang jauh murah tapi segar-segar. Kekadang saya pesan gak kat mr. soulmate bayarla lebih sikit kat diorang sebab kesian diorang ke laut cari rezeki kita pula bayar murah dari harga pasaran.  




 Besar sungguh udang ni. Ini pun tak mati lagi ni.


Udang setalam ni harga RM25 semuanya. 

 Pagi breakfast mr. soulmate buat risoto udang. 

For lunch, mr. soulmate masak salsa. Saya buat apa lak? tolong tengok dan tolong makan jela dan tukang kemas dapur bila siap. 

 Udang ni sangat sangat sangat manis.....
Pastu mr. soulmate masak udang ni dengan sambal dan buah cranberries+Mango+oren. Bagi saya la kombinasi udang bersama buah-buahan memang sangat sedap. Mungkin tekak orang lain tak lalu kan sebab macam pelik je kan tapi serius air tangan mr. soulmate memang terbaik la. 

Petang lak kami dating ambik angin laut kat Tanjung Dawai sambil minum teh o panas.

1 ulasan:

adda syuhada berkata...

sedapnyerrr...