Klik sini

Selasa, 25 Februari 2014

Strawberry Yogurt Ice Cream

Best Blogger Tips

Baru-baru ni negara digemparkan dengan suhu sejuk luar biasa sehingga air paip macam air ais katanya akibat angin dari Siberia ke Malaysia. Kemudian seminggu selepas tu Malaysia digemparkan dengan musim autumn lak. 


Semua rumput dan lalang bertukar warna dan lebih memeranjatkan lagi bila kebanyakan hutan terbakar dengan sendirinya kerana cuaca yang sangat panas. Semalam hutan Gunung Jerai terbakar, berkepul2 asap memenuhi alam. Risaunya nanti binatang2 liar lari turun bawah lak. Haritu dah tangkap pak belang aka big cat yang sesat masuk dalam hutan getah, nasib baik dia tak cederakan orang.

Cat bawah ni sedap bela badan ja.

Bila cuaca yang sangat panas ni memang terkurung dalam rumah jela. Dua ekor ni main sek2 bum2 dalam rumah jela.

Bila panas-panas macam ni sangatla craving kan benda2 sejuk ja. So memandangkan stok strawberi banyak lagi saya plan nak buat ais krim yogurt strawberi semudah ABC....senang je.

A. Sediakan bahan-bahan iaitu Ais batu + Low Fat Greek Yogurt + Srawberry frozen + Kodial strawberry 

B. Semua bahan-bahan tadi main campak je dalam blender dan kisarla sampai smooth. 

C. Tadaaa...siap sudah. Enjoy....yum.

p/s: Tengah siap2 nak jumpa doktor pula ni appointment nak tengok perkembangan selepas operation 3 minggu lepas


Tiada ulasan: