Klik sini

Ahad, 27 Mei 2012

Hat Yai....Train Trip, Part 3

Best Blogger Tips Dari Siri Pertama
Dari Siri Kedua

Inila rupanya pemandangan Plaza Market dari tingkat 1. Masih dalam construction lagi. 

Barang-barang kat sini memang murah-murah jauh bezanya dari Danok, Padang Besar, Wang Kelian dan Bukit Kayu Hitam. Lagi murah kalau kita pandai tawar menawar. Satu lagi kalau kedai yang owner dia pandai cakap melayu walaupun sikit-sikit memang mahal dan susah nak bargain berbanding yang kedai yang owner dia pakat-pakat tunjuk kalkulator je kalau nak tanya harga bargain.

Tak banyak pun barang-barang yang saya berkenan kecuali t-shirt dan jubah. Nak beli hadiah kat orang bolehla nak beli kat diri sendiri memang tak terpakaila alamatnya.

Pengangkutan yang cepat dan termurah setakat ni, tut tut. Driver pun ala-ala F1 je, tang kona rasa macam nak terbalik je tak reti nak slow langsung.

Sesekali panas kat luar, kami lari masuk robinson jap ambik udara dingin aircon.

Ini jadual bas kalau nak ke arah utara dan ke selatan (Malaysia)

Building yang colorful di sekitar pekan Hatyai.



Pukul 4.15pm train dah nak gerak masuk Malaysia balik. Aktiviti tukar duit dan cek tiket pun bermula. Masa dalam train balik ni ada jumpa satu family dari Yala. Satu family naik train nak turun ke KL Sentral sebab nak hantar anak perempuan baru nak daftar masuk UIA, Gombak.

Dalam train arah ke selatan menikmati sunset plak. 







6 ulasan:

zila berkata...

Cantekknya view...gambaq2 hang snap kt hatyai tu nampak fresh2 ja

adda syuhada berkata...

pengalaman yg best tu...tp adda xberani plk naik tren g sana...nk balik klntan naik tren pun takut..huhuuh

Noor Hafirdaus berkata...

@zila: gambar2 tu aku edit dulu dlm picasa bagi tinggi dia punya saturation
@ada: nanti naik tren dengan maksu paksu lak lajak sampai bangkok ka

Tanpa Nama berkata...

nak tanya... dari padang besar boleh ke naik train ke hatyai ? kiranya sy memang dr padang besar .

Noor Hafirdaus berkata...

kalau dari padang besar lagi senang sb terus cop passport n naik train,takyah tunggu lama-lama. Tetiba rasa mcm nak naik train lagi lepas habis semua final exam.Naik train turun ke hadyai n ambik bus ke krabi.Hadyai-krabi naik bus dalam 2jam ja

Tanpa Nama berkata...

Как Вы считаете, на сколько поднимутся [url=http://profwoomen.ru/]пенсии[/url] после нового года?